26 Ekim 2009 Pazartesi

Terör

Gündemde terör var. Herkes bir şeyler söylüyor. İşin içinde siyaset olduğu için bu konuları konuşmayı fazla sevmiyorum. Herkesin kendi fikri, saygı duymak lazım(tabi haddi aşmayanlara).
Ama bir terör var ki artık onu kanıksamışız. Ta ki gelip canımızı yakacak. Yüreğimize kor bırakacak. O zaman diğer canı yananları da görüp feryat ediyoruz.
Dün akşam çok acı bir haber aldım. Bir aile dostumuzun 23 yaşında gencecik kızı Adapazarı'nda trafik kazası geçirdi. Araçları tırın altına girmiş. 4 arkadaş öldü. Gencecik insanlar. Ailesini düşündükçe beynim zonkluyor.
Ölüm herkesin kapısını çalacak. Ama geride kalanları düşündükçe dünya çok acımasız geliyor gözüme.
Bence esas terör bu. Esas önlem alınması gereken. Çünkü bu terörü kanıksadık. Gözümüze normal geliyor.

13 Ekim 2009 Salı

Tembel miyim neyim :) ?

Bu aralar takip ettiğim blog sahipleri hep yazsın ben okuyayım diyorum. Hatta 2-3 gün yazmayana kızıyorum :)

8 Ekim 2009 Perşembe

Taksim Meydan Muharebesi

İki gündür haberlerde hep aynı olaylar. İnsanın sinirleri zıplıyor. Yok mu ordaki o kadar yüzü peçeli gencin anası babası?! Bu nasıl bir insanlık ,esnaftan ne istiyorlar?
Farkında mısınız Diyarbakır'da olay olur aynı manzara, Batman'da, Siirt'te, Hakkari'de... vs. Manzara aynı . Yığılmış bir sürü polis ve asker. Göstericiler yakıp yıkıyor, talan ediyor. Hatta savaştaymışcasına askere, polise taş yağdırıyor. Ama onlar iki cop sallasa adı orantısız güç oluyor.
Kardeşim aklınız almıyor mu ortada bir güç var ama kullanılamıyor. Polisin eline silahı copu vermişsin ama "rahat dur, silah kafana dayanana kadar müdahale etme" diyorlar. Oraya gelen militan tam hazırlıklı gelmiş. Elinin altında molotof kokteyli , taş...vs hazır bekliyor. Oraya bir iki slogan atıp, pankart asmaya gelmemiş.
Haa birde şu Zaman muhabiri Bahar Mandan olayı var. Pek çok sitede 1 Mayıs için Zaman muhabirleri hedef gösterilmiş. Çektiği fotoğrafları polislere gösterip muhbirlik yapmış diye suçlanıyor. Araştırın göreceksiniz. Sanki yolunda yürüyen adamı çekip fotoğrafını göstermiş gibi.
Offf offf............