21 Aralık 2009 Pazartesi

KAFAMA TAKILAN...

Erkekler kadınları aldatır ya :( , hani kadında çaresiz olur. Küçük çocukları vardır. Toplum baskısı vardır. Ekonomik özgürlüğü yoktur. Kadın evliliği bitiremez. Adam güzel güzel iki kadını idare eder.
Bu olayın benzeri bir arkadaşımın başına geldi. Samimi arkadaşım değil. Bu kadın çocuklarını belli yaşa getirmiş. (8-11) Ekonomik özgürlüğü var. Kendi çalışmıyor ama mal varlığı var. Ailesi ona sahip çıkıyor. Eşi ondan boşanmayı artık çok istiyor. Ama bu kadın boşanma davası açmıyor. Sanki eşi ondan özür dilese hemen herşeyi eski haline döndürmeye razı gibi.
Bu kadın cahil değil, bu kadın fakir değil...
Acaba neden boşanmıyor? Hatta eşinin onu aldatmasına rağmen neden herkesin yaptığı gibi eşinin kirli çamaşırlarını ortaya dökmüyor ? Eşine aşık bir kadın değil. Onun vazgeçemediği şey yuva kavramı mı?
Eşinin onu aldattığı kadın da boşanmış , çocuklu bir eğitimci. Kendisi boşanmanın ne demek olduğunu biliyor. Neden bunu başka bir kadına da yaşatmak için çaba harcıyor?
Son bir aydır sürekli böyle şeyleri düşünüyorum. Buna benzer 3 haberi birden aldım. İnsan olmayı başarabilmek bu kadar mı zor? Neden kadına hep kadın kötülük yapıyor? Kardeşim dünyada evli erkeklerden başka erkek mi kalmadı?

7 Aralık 2009 Pazartesi

O kadar zamandır yazmıyorum ki...

O kadar zamandır yazmıyorum ki kumanda panelinin nasıl kullanılacağını unutmuşum:) Aslında yazmak istiyorum ama blogu açınca arkadaşların yazdıklarını okumaktan fırsat bulamıyorum. Ama boş durmuyorum. Bir sürü yelek ördüm. Şimdi minik beylerin ve hanımların sırtında:)
Üzücü haberler aldım. Anne demenin ne demek olduğunu bu haberlerden sonra anladım. Ufaktan ufaktan feminist olmaya başladığımı hissediyorum. Olayları görünce , duyunca gerçekten erkeklere çok kızıyorum.
Allah insanı şaşırtmasın...