18 Nisan 2009 Cumartesi

Şekerpare

Malzemeler:
250 gr margarin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (Bir sarı üstüne sürmek için ayrılacak.)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Margarin , irmik, pudra şekeri ve yumurtayı iyice yoğururuz. Un , kabartma tozu ve vanilin ekleriz. Güzelce yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparırız. Elimizde yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırırız. Büyük boy dikdörtgen tepsiye dizeriz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil veririz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiririz. Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekleriz.
Sonra da önceden hazırlayıp ılıttığımız şerbeti üzerine yavaş yavaş dökeriz.
Borcamın üstüne fırın tepsisini geçirip şerbet çekene kadar bekleriz.
Bu tariften 30-35 adet tatlı çıkıyor. İsteğe göre hamurların üstüne yumurta sürdükten sonra fındık ya da badem batırabiliriz. Güzel bir görüntüsü oluyor.

Hiç yorum yok: