9 Nisan 2010 Cuma

Klasik Kolay Poğaça

1 paket yaşmaya(42 gr)
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
Yapılışı :
1/2 su bardağı ılık suda yaşmayayı eritin. Derin bir kabın içine eritilmiş mayayı, ılık sütü, sıvıyağı, tuzu , şekeri ve 2 yumurtayı (Bir yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın.) koyun. Elinizle iyice karıştırın. Daha sonra aldığı kadar un ekleyin. Biraz ele yapışan bir hamur olması lazım , yoksa ekmeksi bir poğaça olur.
Hamuru ılık bir ortamda 20-30 dakika dinlendirin. Daha sonra istediğiniz malzemeyi içine koyun. Sade de yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısını sürün, susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yumuşak kalması için poğaçaları soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kaba alın.
İlk defa deneme yapacakların bile başaracağına inandığım bir poğaça tarifi.

1 yorum:

Kral Çıplak dedi ki...

Benim yillardir yaptigim bir tariftir bu. Ben sadece, iki yumurta yerine, tek yumurta kullaniyorum. Beyazi icine, sarisi uzerine.
Bunu da denicem...
Ellerinize saglik...


Fevkalade