20 Mart 2009 Cuma

Küçük Çocuklara Yedirilmemesi Gereken İrmik Helvası:)

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
125 gr katı yağ (margarin veya tereyağ)
2 su bardağı su
1 ,5 su bardağı süt
1 ,5 su bardağı şeker
Ceviz veya fındık
Geniş bir tencerede yağ eritilir, içine irmik dökülür. İyice kavrulur. Kaynayan süt ve su tencereye dökülür. Karışım katılaşınca üzerine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Tencere ocaktan alınır. İçine arzu edilen çerez atılır. Tencerede helvamız 10 dakika dinledirilir. Arzuya göre servis edilir. Afiyet olsun.
Bu helva tam bir enerji deposu. Küçük çocuklara yedirirseniz onları kapalı alanda bırakmayın. Parka , bahçeye çıkarın. Tecrübe ile sabittir:)

Hiç yorum yok: