27 Mart 2009 Cuma

Zırlayan Pasta:)

Bu pastayı becerikli bir arkadaşımda tattım. İkinci dilimi isterken bu isimi uydurduk:) Kendilerinin gerçek ismi "ağlayan pasta"dır.
Kek için;
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker(küçük boy)
iyice çırpılır. Sonra;
1/2 çay bardağı süt
25 gr kakao
1 paket kabartma tozu
karıştırılır. Sonra;
3 kahve fincanı un
eklenir.
Dikdörtgen veya yuvarlak yağlanmış borcama dökülür. 180 derecede pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine çatalla delikler açılır. 1 bardak süt dökülür.
Önceden 1 bardak sütle hazırlamış olduğumuz 1 paket sade krem şanti üzerine yayılır. En üstüne de üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosu dökülür.
Üzerine streç örtü kapatıp buzdolabına bırakılır.
1-2 saat dinlendirildikten sonra afiyetle yenir.
Oldukça lezzetli ve bereketli bir pastadır. Denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: