21 Haziran 2010 Pazartesi

Haşhaşlı Revani

Malzemeler :

Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı siyah haşhaş
1 su bardağu irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Birkaç damla limon

Üzeri için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kremşanti


Yapılışı:
Yumurta ile şekeri çırpın. Sırasıyla bütün malzemeleri karıştırın. Büyük boy dikdörtgen borcama döküp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra kekin üzerinde çatalla delikler açın.
Şerbeti hazırlayın. İkisi de ılıkken şerbeti dökün.
Tatlı soğuyunca yarım saat önceden hazırladığınız kremşantiyi üzerine sürün.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: