21 Haziran 2010 Pazartesi

Parfe (Ev usulü dondurma)

Muhallebisi için:

2.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un

Kremşantisi için:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

10 adet petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 avuç dövülmüş fındık


Yapılışı:

Muhallebi yapılır ve soğutulur. Kremşanti hazırlanır ve yarım saat bekletilir. İkisi de soğukken mikserle iyice karıştırılır. Karışımın içine kırılmış bisküvi ,vanilya ve dövülmüş fındık ilave edilir. İyice karıştırılır. Daha sonra silikon kek kalıbına dökülür ve dondurulur. İsteğe bağlı olarak kalıbın dibine damla çikolata ya da vişne bırakılabilir.

Dondurma tadında güzel bir tatlı oluyor. Ben silikon kalıpların tek porsiyonluk olanlarında donduruyorum. Servisi şık ve kolay oluyor.
Afiyet olsun...

2 yorum:

NiNo dedi ki...

a.s tsk ederim guzel dilekleriniz icin gercekten ulkemizde ramazan bir baska

Adsız dedi ki...

bi gün deniyim bakalım, tutar inşallah :)