Muhallebisi için:
2.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
Kremşantisi için:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
10 adet petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 avuç dövülmüş fındık
Yapılışı:
Muhallebi yapılır ve soğutulur. Kremşanti hazırlanır ve yarım saat bekletilir. İkisi de soğukken mikserle iyice karıştırılır. Karışımın içine kırılmış bisküvi ,vanilya ve dövülmüş fındık ilave edilir. İyice karıştırılır. Daha sonra silikon kek kalıbına dökülür ve dondurulur. İsteğe bağlı olarak kalıbın dibine damla çikolata ya da vişne bırakılabilir.
Dondurma tadında güzel bir tatlı oluyor. Ben silikon kalıpların tek porsiyonluk olanlarında donduruyorum. Servisi şık ve kolay oluyor.
Afiyet olsun...
2 yorum:
a.s tsk ederim guzel dilekleriniz icin gercekten ulkemizde ramazan bir baska
bi gün deniyim bakalım, tutar inşallah :)
Yorum Gönder